Erf en weiland onderhoud

17 oktober 2018
admin

We zijn er deze zomer hard tegenaan gegaan. Hoog op het verlanglijstje stond het opknappen van het erf. Het gestorte beton van vroeger, bevatte geen bewapening. Daardoor kwamen er steeds meer scheuren en gaten in het erf. Met de kruiwagens waren we inmiddels gewend om hier tussendoor te laveren, maar elk jaar werd het erger. Water bleef staan en overal losse steentjes. Dus… alles eruit, netten neerleggen en beton storten!

Volgend jaar gaan we het pad naar de weg vervangen.

We zijn erg blij met het resultaat 🙂

Keerwand wordt kunstwerk

We vonden de nieuwe keerwand van de mesthoop maar saai, dus hebben we de Egmondse kunstenaar Henk Hofman gebeld. Hij kreeg de vrije hand om het beton met airbrush te beschilderen. Wat is het mooi geworden!

Opnieuw inzaaien van het land

Nadat het erf klaar was, zijn we begonnen met het opknappen van het land. Op het stuk waar de pensionpaarden lopen is het mooi groen. Maar wij bekeken de grasmat van heel dichtbij en zagen verbeterpunten. Betere afwatering, alles vlakken en een ander soort gras. Het land was toe aan een opknapbeurt. De eerste grassprietjes komen nu al omhoog.